Groen wil nachtaanbod voor bus en trein

14 Februari 2020

Groen wil nachtaanbod voor bus en trein

Buyst en Rzoska: “In een slim mobiliteitssysteem is er dag én nacht een beschikbaar alternatief. Er is dringend nood aan meer investeringen in treinen, trams en bussen, ook na acht uur ’s avonds."

Het zal je maar overkomen. Een concertje meepikken in Brussel op Valentijn. Het concert is nog maar net of nog niet gedaan en je moet al haastig richting vestiaire en station. Eentje drinken met je geliefde en napraten over het concert? Vergeet het maar. Je laatste trein wacht niet op de liefde. Daar wil Groen verandering in brengen op Valentrein. Om na een concert terug thuis te geraken in Lokeren vanuit Brussel moet je op vrijdag om 22u54 al de laatste trein nemen. Het aanbod van bus of trein is de laatste jaren stelselmatig achteruit gegaan. “Als het openbaar vervoer een echt alternatief wil zijn voor de wagen dan moet er meer, beter en betaalbaar openbaar vervoer komen", zegt Groen gemeenteraadslid Bruno Reniers uit Lokeren.

 

Samen met Kamerlid Kim Buyst en Vlaams parlementslid Björn Rzoska wil Groen Lokeren werk maken van een uitbreiding van het aanbod in openbaar vervoer ’s avonds en van een nachtaanbod op de grote lijnen. Buyst en Rzoska: “In een slim mobiliteitssysteem is er dag én nacht een beschikbaar alternatief. Er is dringend nood aan meer investeringen in treinen, trams en bussen, ook na acht uur ’s avonds."

 

Groen Lokeren deelt vandaag samen met 90 andere Groengroepen Valentreinkaartjes uit in de treinstations en bus- en tramhaltes om de honderdduizenden pendelaars die elke dag het openbaar vervoer nemen te bedanken. Hopelijk voor veel pendelaars de manier om de dag met een glimlach te beginnen. "We willen pendelaars op deze Valentrein vooral een positief gevoel geven," besluit Groen gemeenteraadslid Bruno Reniers uit Lokeren.