Lokerse gemeenteraad in tijden van Corona

31 Maart 2020

Lokerse gemeenteraad in tijden van Corona

De suggestie om op de website van de stad een overzicht te maken van alle handelaars die nog open zijn en op afhaal werken - met een link naar hun onlineplatform werd positief onthaald.

Het was een wat bevreemdende gemeenteraad: omwille van corona waren we slechts met 18. Op die manier konden ook de gemeenteraadsleden zich houden aan de spelregels die vandaag voor iedereen gelden.

Met Groen steunen we het stadsbestuur in de aanpak van de strijd tegen corona. En ook de vele stadsdiensten die het onderste uit de kan halen om de dienstverlening op peil te houden.

We hebben met Groen ook constructief voorstellen op tafel gelegd. "Laat ons de bibliotheek terug openen!?" was een vraag van gemeenteraadslid Alain Debbaut. "Zeker met de verlenging van de ‘lockdown’ tot het einde van de paasvakantie zal dat geen overbodige luxe zijn".

De suggestie om op de website van de stad een overzicht te maken van alle handelaars die nog open zijn en op afhaal werken - met een link naar hun onlineplatform (neem zeker een kijkje op www.vlaanderenhelpt.be) - werd positief onthaald.

Net als het opbellen van alle 70- en 80-plussers. Heel wat vrijwilligers geven immers aan mensen uit hun omgeving te willen helpen. Het oproepen van de Lokeraars om door het aankopen van een cadeaubon vandaag en die later bij de lokale handelaars uit te geven, wordt onderzocht.

En tenslotte deden we een oproep om de volgende gemeenteraad volledig digitaal te laten verlopen. Wat kan in Gent, moet zeker lukken in Lokeren ;-)