Regenboogzebrapad als symbolische actie voor meer diversiteit en verdraagzaamheid

17 Mei 2019

Regenboogzebrapad als symbolische actie voor meer diversiteit en verdraagzaamheid

Groen stelt vast dat een diversiteitsbeleid, en meer specifiek een LGBTQI-beleid, ontbreekt in Lokeren.

Fel naturel? Lokeren houdt ervan. In alle kleuren en geuren. Dat betekent allereerst dat alle mensen in al hun eigen-aardigheden welkom zijn. Precies met hun onderlinge verschillen brengen ze kleur in onze lokale gemeenschap. Groen doet alvast een symbolische actie en legt een tijdelijk regenboogzebrapad aan bij het station in Lokeren, als welkom in Lokeren.

Groen stelt vast dat een diversiteitsbeleid, en meer specifiek een LGBTQI-beleid (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer and Intersex), ontbreekt in Lokeren. Ja, Lokeren hangt jaarlijks een regenboogvlag uit ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Holefobie en Transfobie op 17 mei. Maar er kan veel meer.

In Sint-Niklaas is er al een schepen voor diversiteit. In Gent is er een heus diversiteitsbeleid uitgestippeld met educatieve lespakketten vanaf de kleuterschool. In Lokeren vinden we niets. Benjamin Jacobs, zelf een homoman met een kindje van drie, stelt vast dat het blanke-mama- & papa-gezin nog te vaak de norm is in het gebruikte lesmateriaal in scholen. "Kan elk kind zich hierin wel herkennen? Als een ouder een andere huidskleur heeft? Of als mama in een rolstoel zit? Of als er twee papa's zijn? En wat als een kind zich hierin niet herkent?"

Groen Lokeren ijvert voor genderinclusief lesmateriaal en voor bijscholingen voor leerkrachten en schoolbesturen in alle scholen in Lokeren. Want gelijkwaardige kansen aanbieden aan elk kind is de beste weg naar een inclusieve samenleving die respecteert in plaats van discrimineert.