En de eerste winnaar van de Lokerse Groenlink is...

02 Februari 2021

En de eerste winnaar van de Lokerse Groenlink is...

Pain Pure gaat terug naar de kern en de puurheid van brood maken. Daar gaat het om. Met een open bakatelier in het vooruitzicht.

PAIN PURE IS DE LOKERSE GROENLINK 2021

​In oktober ’20 konden Lokerse inwoners een Lokerse onderneming kandidaat stellen voor de Lokerse Groenlink 2021. Er werden uiteindelijk zeven ondernemingen genomineerd die lokaal en duurzaam ondernemen méér dan enkel een warm hart toedragen. Want daar ging het om.

Niet minder dan 1252 Lokeraars brachten hun stem uit. Een deskundige jury met vertegenwoordigers van o.m. Voka en Unizo gaven hun beoordeling, met een eensluidende winnaar: PAIN  PURE.
Pain Pure gaat terug naar de kern en de puurheid van brood maken. Daar gaat het om. Met een open bakatelier in het vooruitzicht.

Twee bedrijven kregen ook een ruime score achter zich en krijgen een vermelding als laureaat Lokerse Groenlink 2021:

  • Bes en Bloem is een biologische zelfplukboerderij, hier in Lokeren, in jouw buurt
  • 't Groenselhof is een hoevewinkel met groenten gekweekt op Lokerse bodem. Korte keten in de praktijk

De winnaar en de twee laureaten krijgen elk een unieke houten snijwerkplaat (gemaakt door een Lokers bedrijf!) om in hun bedrijfje een plaats te geven in het zicht van de klanten. De snijwerkplaat beeldt het grondgebied van Lokeren uit een groenling over de meanderende Durme.

De Groenlink winnaar Pain Pure ontvangt een certificaat en krijgt een jaar lang een kunstwerk ontleend van de artotheek De Sperwer in Lokeren. De artistieke prestaties van een dertigtal volwassenen met een beperking worden jaarlijks door een jury met reguliere kunstenaars beoordeeld. De geselecteerde werken komen in deze artotheek terecht. Aan de Groenlink om zelf een werk naar eigen keuze te ontlenen, met de mogelijkheid om dit gedurende één jaar om te wisselen voor een ander artistiek werk uit de artotheek.”

Groen feliciteert alle deelnemende bedrijven die hun nek voor duurzaam en lokaal ondernemen wilden uitsteken. Een “dank u wel” aan alle Lokeraars die hun stem uitbrachten en Lokerse ondernemers ook daadwerkelijk steunen. Gezien het succes van deze eerste editie gaan we zeker voor een volgende uitgave.