Een nieuwe lente na het BK veldrijden

30 Januari 2023

Een nieuwe lente na het BK veldrijden

Het BK verdient ook nazorg, met een stevig lente-offensief.

Het Belgisch Kampioenschap veldrijden ligt intussen goed twee weken achter ons. Iedereen zal erkennen dat het zowel organisatorisch als sportief een succes was. En niet onbelangrijk: een mooie promotie voor onze stad. Maar... het BK verdient ook nazorg, met een stevig lente-offensief. Namens de Groen-fractie deed Alain Debbaut enkele voorstellen op de gemeenteraad van januari ‘23.

Alain Debbaut: "Voor fietsers en wandelaars is het door zware bandensporen op sommige plaatsen echt wel ploeteren."

Dat zo'n evenement, zeker door de zware regenval, voor heel wat schade zorgt, is onvermijdelijk. Geen probleem... Maar nu is het tijd voor de nazorg. Gemeenteraadslid Debbaut: "Om te beginnen zouden we graag zien dat het park en omgeving in zijn oorspronkelijke staat wordt hersteld. Vele stukken weg zijn kapot gereden door vooral vrachtwagens die materiaal dienden aan te voeren of weg te brengen. Uiteraard heeft het slechte en natte weer van die dagen er geen goed aan gedaan. Voor fietsers en wandelaars is het door zware bandensporen op sommige plaatsen echt wel ploeteren. Het voetbalplein is zelfs helemaal onbruikbaar geworden. Wat is hierover afgesproken met de organisatoren? Wie moet instaan voor dit herstel? Stad of organisatoren? Hoe dan ook is het voor onze fractie wenselijk dat in de loop van de volgende weken het terrein waar nodig hersteld wordt en dat tegen de lente de Lokeraar terug van een gefatsoeneerd park kan genieten."

Alain Debbaut: "Is het mogelijk om - naar het voorbeeld van het Raemdonckpark - een blijvende lus (een 'BK-lus') te maken?"

Alain Debbaut hoort tal van sportieve fietsers dromen van de uitdagende omloop. Het inspireert hem tot een prikkelend idee: "Het parcours zelf van het BK bood interessante mogelijkheden voor de wielertoerist en mountainbiker. Is het mogelijk om - naar het voorbeeld van het Raemdonckpark - een blijvende lus (een 'BK-lus') te maken voor deze fietsliefhebbers, uiteraard bij voorkeur zoveel mogelijk gescheiden van wandelpaden om conflicten te vermijden?"

Groen Lokeren volgt dit verder op. Met of zonder pirouette ;-)