Niet meedoen met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen is een gemiste kans

31 Maart 2023

Niet meedoen met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen is een gemiste kans

Bruno Reniers: "Ondanks de gratis campagne, ondanks de ruime aandacht, ondanks de stevige subsidies: onbegrijpelijk!"

Bruno Reniers, ons gemeenteraadslid Groen, liet zich niet onbetuigd op de laatste gemeenteraad.  Maar liefst 150 Vlaamse gemeenten doen mee aan het kampioenschap. Lochristi, Wachtebeke, Waasmunster,... en ook onze toekomstige partner Moerbeke. Allemaal doen ze mee. Lokeren niet. “Ondanks aandringen en vraagstelling van mijn fractie. Ondanks een gratis uitgewerkte campagne van de Vlaamse Overheid, een campagne die ruime aandacht krijgt in de pers en op sociale media. Daar gaat Lokeren niet op in.”

Nochtans is ontharding een bittere noodzaak om onze omgeving leefbaar te houden. Met een verhardingsgraad van 20% scoort Lokeren weliswaar ruim boven het Vlaams gemiddelde van 15%. Maar de voorziene subsidies (20.000 euro in 2022, vanaf 2023 zelfs 50.000 euro) voor het Groen-in-de-Stad-fonds slaan niet aan in Lokeren. In 2022 werd in totaal slechts 2.536,38 euro subsidies uitbetaald: 2.291 euro ging naar groendaken en/of groengevels. 245 euro ging naar ontharden. Niet echt een sprankelend resultaat.

Het stadsbestuur beloofde op haar communniezieltje dat ze volgend jaar wél meedoen aan de actie ‘tegelwippen’. Groen Lokeren kijkt hoopvol uit naar de editie 2024.