Wat telt is dat we er nu iets aan kunnen doen

11 November 2023

Wat telt is dat we er nu iets aan kunnen doen

Wanneer ouders een doodziek kind hebben, wordt hen niet gevraagd of ze optimistisch of pessimistisch zijn. Ze doen al wat ze kunnen om hun kind opnieuw gezond te krijgen.

Op 7 november ’23 was het de moeite waard om in de Torenzaal de film “Duty of Care” te zien. Een film van Nic Balthazar rond de klimaatrechtzaken.

“Klimaatadvocaat ” Roger Cox vertelt er het straffe verhaal over vonnissen die momenteel een mondiale schokgolf in de juridische en ondernemingswereld creëren. Uit de nabespreking met Nic onthouden we dat dat er gelukkig ook nog wel 'hoop' is. Er is voor onze kinderen en kleinkinderen heus nog wel een perspectief. Er is echt nog wat aan te doen om onze planeet opnieuw op het goede pad te krijgen. Maar niet zonder daar dringend de nodige inspanningen voor te leveren. Met zijn allen...

Eén quote bleef alvast hangen: wanneer ouders een doodziek kind hebben, wordt hen niet gevraagd of ze optimistisch of pessimistisch zijn. Ze doen al wat ze kunnen om hun kind opnieuw gezond te krijgen. Welnu, ons klimaat is ziek. Het is geen moment om optimist of pessimist te zijn. Wat telt is dat we er nu iets aan kunnen doen. En alles telt. Wat je zegt. Wat je doet. Maar doodzwijgen kan echt niet langer.