De kermis openen met een gratis kinderuurtje?

22 November 2023

De kermis openen met een gratis kinderuurtje?

In steden en gemeenten waar het gratis kinderuurtje al ingang vond, wordt telkens door alle betrokkenen enthousiast gereageerd.

Op het vlak van feesten hoeft Lokeren van niemand lessen te krijgen. Maar alles kan beter. Dus agendeerde de Groenfractie een bijzonder 'kermisvoorstel' op de jongste gemeenteraad.

Groen-gemeenteraadslid Marc Beuseling haalde daarvoor de inspiratie in Lokeren zelf, bij de Orde van de Raepe. Ter gelegenheid van de carnavalkermis kunnen kinderen op vertoon van een kaartje bij foorkramers korting of een extraatje krijgen. Marc borduurt op dat idee verder: "Zou het niet fantastisch zijn mochten we dat initiatief verruimen naar een gratis kinderuurtje aan het begin van de kermissen?"

Het gratis kinderuurtje zou gelden voor kinderen tussen 2 en 12 jaar.  Om toegang te krijgen tot het gratis kinderuurtje vragen ouders vooraf bij de verantwoordelijke stadsdienst (Markten en kermissen) een kaart aan. Die kaart vermeldt de foorattracties en het voordeel voor het kind (gratis beurt of korting). Met de organisatie van dit kinderuurtje creëren we een win-win-situatie voor alle betrokkenen. Meer volk en ambiance van bij het begin van elke kermis, budgetvriendelijk voor gezinnen, de kans op een mooie profilering voor de foorreizigers en hun attractie en zo ook op meer inkomsten.

Of dit idee wel realistisch is? Marc: "Zeker weten: in steden en gemeenten waar het gratis kinderuurtje al ingang vond, wordt telkens door alle betrokkenen enthousiast gereageerd."

Marc stelde op de gemeenteraad helaas vast dat het stadsbestuur hier geen oren naar heeft. "Te veel administratie en een te hoge kost voor de stad" klinkt het bij de bevoegde schepen. Maar we geven niet op: MeerdanGroen neemt dit voorstel alleszins mee in haar verkiezingsprogramma.